23948sdkhjf

Många villiga att panta saftflaskor

85 procent av dryckesflaskor från Orkla Foods Sveriges två varumärken BOB och FunLight pantas. Det visar statistik från Returpack per den 31 augusti.

Våren 2016 införde Orkla Foods Sveriges pant på alla dryckesflaskor i plast från varumärkena BOB och FunLight. Sedan dess har svenska folket enkelt kunnat panta flaskorna i Returpacks retursystem.

– Det är fantastiskt roligt att se det kontinuerligt ökande intresset att panta dryckesflaskor. När dryckesflaskorna pantas dubblar vi andelen flaskor in i det cirkulära flödet och färre flaskor av ny plast produceras. Dessutom minskas risken att flaskor hamnar som skräp på land eller i hav, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige.

När drycker fyllts på plastflaskorna transporteras de till butik, vidare till konsumenterna och efter konsumtion pantas de i Returpacks pantstationer. Flaskorna samlas in, tvättas och mals till plastbitar som sedan blir till nya flaskor. Både dryckesflaskor från BOB och FunLight innehåller återvunnen plast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111