23948sdkhjf

Kräver stopp för ”food challenges” och ”All-you-can-eat”-restauranger

I UK kräver BusinessWaste, experter inom avfallshantering och återvinning, ett stopp för så kallade ”food challenges” och ”All-you-can-eat”-restauranger.

Man menar att det är djupt oetiskt att arrangera ätutmaningar samtidigt som många människor har svårt att få mat för dagen. Väldigt mycket av maten på den typ av restauranger med koncept som ”ät allt du orkar” och som ordnar matutmaningar som nöje går till spillo i form av matsvinn. Just ”all-you-can-eat”-restauranger står för 15 % av matsvinnet i hela restaurangsektorn.

I UK finns 2000 så kallade Food Banks som förra året serverade 1,2 miljoner måltider till behövande familjer. Samtidigt började 1,6 miljoner barn skolan som överviktiga.

BusinessWaste har lanserat ett drastiskt förslag för att i alla fall delvis komma tillrätta med problemet. Man menar att om restaurangerna vill fortsätta med sina matutmaningar, så borde de betala för två måltider till hemlösa, för varje onödigt stor portion de serverar sina gäster. Restaurangbranschen har hittills inte svarat på denna utmaning.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062