23948sdkhjf

RePack fick Nordiska rådets miljöpris

Finska RePack har tilldelats Nordiska rådets miljöpris för sin utveckling av återanvändbara emballage och retursystem för e-handel.

Bedömningskommitténs motivering:

"E-handeln ökar snabbt i Norden och i resten av världen, och volymen beräknas fördubblas inom några år. Denna utveckling har många konsekvenser för miljön, inte minst på grund av ett massivt bruk av engångsemballage.

Medan bedömningskommittén förhåller sig kritiskt till den allmänt ökande förbrukningen, är man glad över att se att företaget RePack från Finland har löst en del av problemet genom att utveckla praktiska återbrukbara emballage och retursystem för e-handel.

RePack vinner Nordiska rådets miljöpris 2017 eftersom företaget med sina produkter gör miljöhänsyn till en god affär. På ett lättillgängligt och innovativt sätt bidrar de till att sätta fokus på återanvändning, onödig resursanvändning och avfallsproduktion. I samarbete med konsumenterna bidrar RePack till att minska mängden avfall.

Deras transportpåse är tillverkad av återvunna plastpåsar och kan återanvändas minst 20 gånger. 75 % av alla påsar återlämnas via retursystemet. Det är ett marknadsdrivet initiativ som kan spridas till många andra länder och branscher till fördel för miljön."


Fotnot: Nordiska rådet är det officiella nordiska samarbetets parlamentariska organ. Nordiska rådet bildades 1952. Rådet har 87 valda medlemmar, från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige samt från Färöarna, Grönland och Åland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125