23948sdkhjf

ISS minskade plasten med 74 ton

ISS har minskat användningen av plastpåsar med 32 procent sedan 2013. Det motsvarar 74 ton plast. Minskningen är en del i företagets miljömål att minska det totala koldioxidutsläppet med 35 procent fram till 2020.

Sedan 2013 arbetar ISS målmedvetet och metodiskt med ett antal initiativ för att bland annat minska användandet av plastpåsar samt kemikalier. Med en minskning av plastpåsar på 74 ton har företaget lyckats reducera utsläppet av koldioxid med omkring 200 ton, vilket kan jämföras med vad drygt 100 bensindrivna bilar släpper ut på ett år.

Mats Sjögreen, central miljösamordnare ISS, säger i ett pressmeddelande att företaget verkar i en bransch där användandet av plastpåsar är en del av verkligheten.

– Men genom att bland annat ha utvecklat olika metoder i användandet av plastpåsar och ökat medvetenheten hos våra servicemedarbetare, har vi minskat användandet med 32 procent på bara tre år. Tittar vi på vissa enskilda kundkontrakt kan vi se en minskning på uppemot hela 75 procent, vilket är fantastiskt bra.

Kemikalier är en annan del av verkligheten för ISS då en stor del av verksamheten består av städtjänster. 

En annan av ISS centrala miljösamordnare, Pontus Björkman, förklarar att de arbetar med automatiska doseringssystem, använder flaskor med doseringskapsyler och utbildar personalen.

– På så sätt har vi minskat användandet av kemikalier med 29 procent på tre år. Det skapar också en trygghet bland våra medarbetare som får en säkrare arbetsmiljö.

Att ISS städtjänst är miljömärkt med Svanen är enligt företaget en positiv drivkraft i miljöarbetet och utmanar till att ständigt arbeta med förbättringar för miljön. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078