23948sdkhjf

Modejacka av gamla fläktremmar

Världskända modedesignern Bea Szenfeld och legendariske lastbilsbyggaren Svempa Bergendahl har skapat en couture-jacka av återanvända fläktremmar i en hyllning till förare runtom i världen.

Den oväntade duons delade passion för innovation och skräddarsydd design resulterar i en helt unik couture-jacka: The Griffin Jacket. Inspirationen till jackan kommer från den klassiska Scania-gripen. Jackan är tillverkad av 200 meter fläktremmar från Scania och väger hela 12 kilo. 800 bitar har noggrant skurits till formen av fjädrar och sedan sytts ihop.

– Scanias förarjacka är ett ikoniskt och älskat plagg, vilket ligger till grund för att vi initierade det här samarbetet. Jackan är inte bara ett funktionellt plagg, den speglar också i allra högsta grad förarens identitet och individuella stil. Tack vare Svempa och Beas fantastiska insats har vi skapat en spektakulär konceptjacka som en hyllning till alla lastbilschaufförer ute på vägarna,” säger Sophie Haftor, chef för fordonstillbehör och varumärkesprodukter på Scania.  

Det exklusiva coutureplagget, The Griffin Jacket kommer att säljas på Barneby’s onlineauktion, till förmån för den internationella organisationen ActionAid, som bland annat arbetar med att stötta de som drabbas av klimatförändringar. Auktionen av The Griffin Jacket pågår 7-22 november. Det vinnande budet och slutgiltiga värdet på jackan blir officiellt kort därefter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078