23948sdkhjf

Forskning om återvinning av näringsämnen

I Finland har regeringen beviljat finansiering till ett spetsprojekt för att effektivisera återvinningen av näringsämnen med hjälp av nya tekniska lösningar.

Målet med projektet är att modifiera den nya, innovativa och patenterade tork- och granuleringstekniken som tagits fram av SFTec Oy och Rakeistus Oy samt att testa den i full skala vid torkning och granulering av organiskt material.

Syftet med projektet är att uppföra en demonstrationsmiljö i full produktionsskala (ett demofabrikskoncept) för hantering och produktifiering av organiska biomassor. Konceptet syftar till att sammanföra kompetens och innovationer inom små och medelstora företag i Finland till en fungerande helhet samt att utveckla och kommersialisera dessa innovationer på ett övergripande plan. Konceptet betjänar både små företagare och stora industriella företag genom att man tillsammans tar fram en helhetsinriktad teknisk lösning för att effektivisera återvinningen av näringsämnen som tillvaratas från olika organiska avfalls-, svinn- och biflöden.

Projektets fullständiga namn lyder : KLUSTER FÖR ÅTERVINNINGSBARA GÖDSELMEDEL FRÅN ULEÅBORG: DEMONSTRATION I FULL PRODUKTIONSSKALA FÖR ORGANISKT AVFALL – DEMOFABRIKSKONCEPT

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094