23948sdkhjf

Tar över sophämtning i Västerås

1 februari tar VafabMiljö över insamlingen av hushållsavfall, restavfall och matavfall i de östra delarna av Västerås som tidigare körts av entreprenören RagnSells.

VafabMiljö har tagit fram en insamlingsstrategi där man delat upp regionen i tre områden; Mitt, Väster och Öster. Område Mitt är Västerås. Sedan tidigare kör man i västra Västerås och nu när avtalet med RagnSells går ut tar VafabMiljö över uppdraget i egen regi och kommer även att köra i östra Västerås.

- Strategin är att dela upp regionen i större sammanhängande geografiska områden för att optimera transporterna och samtidigt minska kostnader och miljöpåverkan, säger Tomas Larsson, tillförordnad avdelningschef för Transport på VafabMiljö. Att vi kör Västerås i egen regi är naturligt då vi är nära vår stora avfallsstation på Gryta. Här finns också vårt huvudkontor med till exempel arbetsledning och administration.

Allmiljö vann upphandlingen för område Väster och börjar sitt uppdrag 1 oktober. Område Väster omfattar åtta kommuner i Västmanland; Köping, Kungsör, Arboga Hallstahammar, Surahammar, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

För närvarande pågår upphandling av område Öster, som består av kommunerna Heby, Sala och Enköping.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125