23948sdkhjf

Ny miljöutbildning på distans

21 mars startar Medborgarskolan sin första miljöutbildning på distans.

Det handlar om en ny företagsutbildning som ökar miljökunskaperna och som är godkänd enligt Svensk Miljöbas. Det är med hjälp av Region Skånes miljövårdsfond som Medborgarskolan lanserar två distansutbildningar med inriktning på att öka miljökunskapen. Ett miljöprojekt som ska sprida kunskap och öka kännedomen hur företag, organisation och privatperson kan arbeta för att minska miljöpåverkan.

- Genom att skapa distansutbildningar ökar vi möjligheten för fler företag och organisationer att öka sina miljökunskaper. Vi ser stora fördelar att ha miljöutbildningen på distans. Alla företag som redan i dag är miljödiplomerade kan enklare uppfylla Svensk Miljöbas utbildningskrav att alla medarbetar ska genomgått miljöutbildningen. Dessutom slipper deltagarna resor, något som också är miljövänligt, eftersom deltagarna genomför den när de själv vill, berättar Karin Holm, marknads- och kommunikationsansvarig på Medborgarskolan.

Den första utbildningen är ”Miljöutbildning – grund” som planeras starta den 21 mars. Den ger deltagarna grundläggande kunskap om vad miljö är, vilka miljöproblem som finns på grund av människans påverkan och vad miljöledningssystem som till exempel Svensk Miljöbas är. Genom konsulter från Miljödiplom Syd säkerställer Medborgarskolan att utbildningen uppfyller Svensk Miljöbas miljökriterier och fastställer deras kvalitetskrav på innehåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097