23948sdkhjf

Flygbolag erbjuder 100 procent biobränsle

Mot ett valfritt tillägg på 300 kronor per flygning kan passagerare välja att flyga med biobränsle.

Nu lanserar det svenska inrikesbolaget Bra sitt nya miljöerbjudande. Mot ett tillägg kan man välja att flyga med biobränsle. Modellen fungerar ungefär som när man köper grön el till sitt hushåll och betyder att resenärernas resor till största del blir fossilfria.

– Det är viktigt för oss som flygbolag att göra det enkelt att välja klimatsmart. Att välja biobränsle är en fantastisk möjlighet vi som flygbolag nu erbjuder alla våra kunder. Tidigare har vi erbjudit detta för företag. Detta är ett viktigt och konkret steg mot vårt mål att bli fossilfria till år 2030, kommenterar Christian Clemens som är vd för flygbolaget Bra.

Sedan juli 2017 har Bra erbjudit företag och organisationer ett grönt avtal, som garanterar att flygresorna görs med valfri mängd biobränsle. Samtidigt har Bra:s medlemmar i lojalitetsprogrammet Bra Vänner kunnat byta intjänade bonuspoäng mot en mindre mängd biobränsle.

Rent konkret fungerar den nya möjligheten att resenären försäkrar sig om att biobränsle tankas av Bra. Tankningen görs i efterhand när Bra ser hur mycket biobränsle som köps av resenärerna. Bra:s flygningar är i genomsnitt en timma. Därför börjar bolaget med att erbjuda alla att boka biobränsleflyg till en fast kostnad som motsvarar en genomsnittsflygning.

– Eftersom nio av tio av våra flygningar är cirka en timma, har vi valt att börja enkelt, säger Christian Clemens

Den här satsningen är en i raden av Bra:s miljöinitiativ. År 2009 var man det första passagerarflygbolaget i världen som miljöcertifierades enligt ISO 14001, och så sent som förra veckan beviljades Bra som första och hittills enda flygbolag medlemskap i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062