23948sdkhjf

Svenska Logiwaste levererar lösning för sophantering i Norge

Ett innovativt sopsugsystem ska lösa avfallshanteringen i Lørenskog.

Skårerområdet i Lørenskog kommun strax nordöst om Oslo kommer under de närmaste åren att utvecklas och bebyggas med över fyra tusen nya bostäder. Logiwaste har fått uppdraget att bygga ett sopsugsystem för hushållsavfallet i det nya området. Med systemet kommer användarna enkelt och bekvämt att kunna slänga tre olika sorters avfall; restavfall, papper, samt organiskt avfall. Därutöver kommer även restavfall från verksamheter i området att samlas in och hanteras av anläggningen.

Avfallspåsarna slängs i sopinkast ute i bostadsområdet och mellanlagras under mark. Vid givna tidpunkter töms systemet och påsarna transporteras med hjälp av undertryck via ett rörsystem under mark till en terminal. Där samlas de olika avfallsfraktionerna in i olika containrar innan vidare hantering.

Logiwaste projekterar och levererar ett system bestående av terminalutrustning med komprimatorer och containers. I systemet ingår även delar av rörnätet där avfallet transporteras. Var och en av fastighetsutvecklarna kopplar därefter in sig på systemet i den takt som området expanderar.

Terminalen ska delvis byggas in i terrängen och samtidigt utformas på ett sätt som gör att den inte blir ett hinder för den framtida utbyggnaden av bebyggelsen. Logiwaste tänker lösa detta genom en lågbyggd terminalutrustning i kombination med horisontell lastning och lossning av containrar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11