23948sdkhjf

Hög kvalitet på returträ i ett steg

Returträ krossas vanligtvis i en snabbgående kross för att få upp hastigheten på produktionen.

En nackdel vid hantering av returträ är då att andelen finmaterial kan vara stor, vilket kan medföra att upp till 30 % av färdigt material måste siktas bort, samt att en snabbgående kross kan vara känslig för orenheter i returträet.

En ny, långsamtgående kross från Tana har en konstruktion med ett krosshus innehållande roster. Denna typ av konstruktion gör att användaren kan krossa sitt material och sortera i en bestämd fraktion, och därmed få en färdig fraktion i ett steg.

Tana Shark 440DT för krossning av returträ är en kross med flera fördelar. Den är kostnadseffektiv för entreprenören, som klarar krossning och sortering med endast en maskin istället för att använda en kross och ett separat sorteringsverk. Dessutom är krossen mycket flexibel och kan användas för att grovkrossa andra typer av material, såsom verksamhetsavfall, gummidäck och plaster. Ytterligare en faktor för flexibilitet är konstruktionen med roster som enkelt kan bytas och då anpassa det färdiga bränslet enligt slutkundens önskemål.

Skulle en orenhet komma in i krossen kan man enkelt öppna upp sidan av krossen och plocka ut orenheten. Inget kommer in i krosskammaren, och man eliminerar på så sätt risken att okrossat material går ut till det färdiga materialet och drar ner kvaliteten på slutprodukten.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329