23948sdkhjf

Hållbar Europanyhet från Ed

Lianpac AB i dalsländska Ed har lanserat en nyhet som givit genklang långt ut i Europa. Lianpac har som första företag i Europa tagit fram ett hållbart alternativ till polypropenband i bandningsmaskiner för godssäkring. Produkten är ett slitstarkt 100 % återvinningsbart band gjort av förnybar råvara som helt enkelt kallas pappersband.

– Bakom bandet finns ett patent och det finns redan på den amerikanska marknaden. Vi har fått licens att tillverka bandet för den europeiska marknaden, säger Jan-Olof Svensson, VD och ägare i Lianpac.

Lianpac är inga nybörjare när det gäller band. Lianpac har tillverkat polyesterband i 26 år. Själva beskriver man sig som ett “high-tech” företag inom sin bransch specialiserat på konvertering och tvinning av polyestergarner för olika ändamål.

– Vi tillverkar bland annat industriell sytråd, Lubricated polyester, många av de ledande företagen i Europa som tillverkar band för lastsurrning är kunder till oss. Vår produktion omfattar också ett brett sortiment av polyesterband typ WG för balpressar och godsfixering och kompositband för godsfixering och lastsurrning.

Under hösten deltog Lianpac för första gången på två förpackningsmässor, främst för att marknadsföra sitt nya hållbara pappersband. Man deltog både på Fachpack i Nürnberg i september och på All4Pack i Paris i november.

– I Paris fick vårt pappersband utmärkelsen "Green Packaging" av en kommitté utsedd av mässan. Det var helt och hållet på deras initiativ. Bandet premierades som en hållbar innovation. Det är gjort av 100 % certifierat papper, fullt nedbrytbart och återvinningsbart. Utan någon som helst modifiering ersätter det konventionella PP-band i automatiska och semi-automatiska bandningsmaskiner, säger Jan-Olof.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063