23948sdkhjf

Martin och Servera ansluter till Älskade stad

Med gasfordon och ny citylogistik ska Martin och Servera bli mer klimatvänliga.

Martin och Servera jobbar för att minska sin miljöpåverkande utsläpp. En av metoderna är att köpa lastfordon som går på alternativa bränslen. Man jobbar också för att minska antalet leveranser ut till kunderna och att leverera nattetid.

I dag har Martin och Servera tre elhybridbilar i trafik. De är placerade i Stockholm, Enköping och Norrköping. Två av dem äger man själva, medan en ingår i en satsning tillsammans med underleverantörern Älta transportservice. Man är också en del av ett miljöprojekt med nattleveranser med biogasbilar i Stockholm city, ett projekt som nu utökas med fler kunder, så att nattbilen kan ta en runda till. Här kör man två biogasbilar tillsammans med KMP Kyl och frys. Snart får Martin och Servera också två egna biogasbilar, som kommer att köras i centrala Malmö.

Investeringsstöd från Naturvårdsverkets Klimatklivet på 2,5 miljoner ska göra det möjligt för bolaget att köpa tjugo biogasfordon under de närmaste fyra åren.

– Det innebär att vi får ett bidrag på 40 procent av den merkostnad som uppstår för att öka antalet biogasbilar i vår egen fordonsflotta, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin och Servera logistik, i ett pressmeddelande.

Martin och Servera ansluter sig också till Älskade stad i Stockholm.

– Vi ansluter oss nu till samarbetet och börjar med att flytta paketleveranser av restaurangutrustning till Älskade stads samlastningslösning hos Ragn-Sells, berättar Håkan Ekmyr, transportchef på Martin och Servera logistik.

Älskade stad levererar ut paketen med elfordon eller cykel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078