23948sdkhjf

Gaia BioMaterials expanderar i ny fabrik

Gaia BioMaterials AB (Gaia) välkomnade under torsdagen media till sin nya fabrik på Ättekulla för presentation och rundvisning i lokalerna, vilka tredubblats till ytan för att möta den ökade efterfrågan på Biodolomer, företagets patenterade nedbrytbara biomaterial som kan ersätta upp till 80% av de fossila volymplasterna.

Utöver de nya lokalerna var Gaia även stolt över att kunna presentera ett utökat samarbete med Öresundskraft AB (Öresundskraft), som går in som ny partner tillsammans med GAIA och NSR AB (NSR) i det EU-sponsrade projektet ”Biodolomer for LIFE”. Att tre av regionens viktigaste företag inom innovativt miljötänkande går samman på detta vis, understryker ytterligare Helsingborg stads ambition att ligga i framkant för miljön i Sverige, vilket renderat staden priset som årets miljöstad två år i rad.

Med Gaia:s fossilfria material som alternativ till fossil plast skulle Öresundskraft kunna minska sina koldioxidutsläpp i kraftvärmeverk drastiskt, samtidigt som NSR kan förbättra återvinningsgraden för matavfall. Därigenom bidrar man till ett mer fossilfritt Helsingborg.

– Vi är stolta över att Helsingborg än en gång visat att man vill vara föregångare inom miljötänk”, säger Peter Stenström, VD på Gaia. Med Öresundskraft får vi sista pusselbiten till att bilda ett verkligt ”dream team” inom projektet, med stor potential för samtliga inblandade att ytterligare stärka sina respektive positioner på miljöområdet.

Fakta Biodolomer

Förnybar

Bionedbrytbar

Komposterbar

Konverterbar till bioenergi – biogas, fjärrvärme, el

Nästan inga CO2-utsläpp vid produktion och vid omvandling till förnybar energi

Biodolomer är ett patenterat och registrerat varumärke

Fakta Biodolomer for LIFE (2016-2019)

Biodolomer for LIFE ska demonstrera hur ett nytt och innovativt fossilfritt biomaterial kan vara ett alternativ till att ersätta fossila, icke-förnybara och energiintensiva plaster och plastförpackningar. Projektet kommer att visa hur Biodolomer kan produceras och valideras genom fyra kommersiella produkter för att visa på möjligheterna för den europeiska plast- och förpackningsindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111