23948sdkhjf

Finskt mejeri ansluter sig till svenskt retursystem

Finlands största mejeri Valio Oy börjar använda Helpall grå för alla kunder i Sverige. Nu kommer mjölk och yoghurt från Finland att transporteras till svenska marknaden via dagligvarubranschens gemensamma retursystem.

– Vi jobbar aktivt med att effektivisera och miljöanpassa våra livsmedelsflöden. Med Helpall grå får vi en pall av hög kvalitet som är anpassad för såväl livsmedelsindustri som automationsmiljöer, säger Mika Koski, Head of Logistics på Valio Sverige.

En av de stora fördelarna med den grå returpallen är att den väger 10 kilo mindre än motsvarande träpall. Valio räknar med att använda cirka 130 000 Helpall grå under 2019, vilket innebär att företaget bara genom att byta lastbärare kommer göra en viktbesparing på 1300 ton.

– Det är glädjande att Valio ansluter sig till retursystemet. Med Helpall grå får de en lastbärare som förutom att minska CO2-utsläppen även ger både Valios egna medarbetare och deras kunder en mer hälsosam arbetsmiljö, säger Cecilia Ratner, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

I slutet av maj kommer alla leveranser från Valios mejerier i Finland till den svenska marknaden att ske på Helpall grå.

– Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Den tål hög påfrestning, är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Den avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö för alla som hanterar den genom hela flödet, säger Cecilia Ratner.

Valio är Finlands största mejeriföretag och har funnits i Sverige sedan 1994. Valio var först i Sverige med laktosfria produkter och har idag ett av marknadens bredaste sortiment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078