23948sdkhjf

Sorterar bättre hemma än på jobbet

Sju av tio företag och organisationer uppger i en enkätundersökning att deras verksamhet har blivit bättre på att källsortera. Samtidigt svarar en av tre att de är mycket bättre på att sortera hemma än på arbetsplatsen. Viljan finns att källsortera i större utsträckning på arbetsplatsen, men bättre utrymme och smidigare hämtning efterfrågas.

Nu kommer Essity med en återvinningstjänst i samarbete med AstraZeneca, Sodexo och Mölndals stad.

– Tork PaperCircle är en tjänst som på ett smidigt sätt hjälper företag att återvinna pappershanddukar, säger Åsa Degerman, innovationschef, Essity i ett pressmeddelande.

Pappershanddukar samlas vanligtvis in som hushållsavfall och går till förbränning. Nu kan pappershanddukarna istället återvinnas och bli till nya mjukpappersprodukter. Tjänsten testas i ett pilotprojekt på AstraZeneca och Mölndals stad och i samarbete med Essity.

Genom att återvinna pappershanddukar till nya produkter sänks koldioxidavtrycket med minst 40 procent jämfört med befintliga lösningar för avfallshantering (1).

I enkätundersökningen utförd av Novus, på uppdrag av Essity, har 513 chefer på svenska företag och organisationer svarat på frågor om källsortering i sin verksamhet.

70 procent upplever att verksamheten har blivit bättre på att källsortera, de senaste fem åren. Men för att kunna sortera bättre behövs mer utrymmen och smidigare hämtning.

88 procent upplever att det är lätt för deras verksamhet att källsortera kontorspapper och tidningar. Svårast att hantera är matavfall.

Hela 34 procent svarar att de är mycket bättre på att källsortera hemma jämfört med på arbetsplatsen.

(1) Resultat från en livscykelanalys (Life Cycle Analysis, LCA) som utfördes av Essity Tork och verifierades av IVL, Svenska Miljöinstitutet, 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109