23948sdkhjf

Tub i återvunnen plast från Neopac

På förpackningsmässan PCD, Perfume, Cosmetics & Design i Paris, introducerade Neopac sin senaste produkt i EcoDesign portföljen - en tub av återvunnen plast.

Den nya tuben är en av flera förpackningar i företagets produktlinje som är skapad för att tillfredsställa kundernas önskan om mer hållbara förpackningsmaterial, i överensstämmelse med EU-lagstiftning som kräver minimerad miljöpåverkan från förpackningar.

Neopacs nya tub, som kan användas för en mängd olika applikationer, är gjord med en inblandning av upp till 75 % återvunnen polyetenplast av livsmedelsgodkänd kvalitet. Den återvunna plasten består av 50 % PCR (post-consumer recycled), till exempel mjölkflaskor från västeuropeiska länder och 25% av PIR-material (post-industrial recyled) från spill vid produktion av tublaminat.

Tubens kapsyler är gjorda av 100 % havsplast, PP-material från använt insamlat tågvirke. Dessutom är tubernas dekor tryckt med lösningsmedelsfria färger och nästan lösningsmedelsfria lacker, vilka båda är uteslutande UV-härdade.

– Ren livsmedelscertifierad återvunnen plast är för närvarande en knapp tillgång på marknaden. Introduktionen av vår Återvinnings-tub visar hur viktigt det är för oss som konsumenter att samla in plastförpackningar och för branschen att hitta ytterligare lösningar för att separera dessa material per typ. På så sätt förblir befintligt material i omlopp så länge som möjligt och vi sparar "nytt material", säger Cornelia Schmid, marknadschef för Neopac.


– Vi planerar att fortsätta introducera nya, återvinningsbara EcoDesign-familjemedlemmar och lansera fler initiativ för att minimera miljöpåverkan och stödja våra kunders önskan att minska sitt ekologiska fotavtryck.

Andra tuberr i Neopacs EcoDesign-portfölj omfattar Sugarcane, som är tillverkad av förnybara råvaror och har samma egenskaper och bearbetbarhet som fossilbaserad polyeten. och PICEA, som består av unikt och 95 % förnybart material i tubkroppen och hals - inklusive 10 % gran från träavfall i sågverk. PICEA är en certifierad produkt avseende Ecocert och Cosmos krav.

Neopac har nyligen anslutit sig till CEFLEX, ett samarbetsinitiativ bestående av europeiska företag och föreningar som representerar hela värdekedjan för flexibla förpackningar. CEFLEX strävar att år 2020 ha en heltäckande hållbarhets- och cirkulär ekonomisk vägledning för flexibla förpackningar. Neopac arbetar också i utvecklingsprojekt med kunder för hållbara förpackningslösningar.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064