23948sdkhjf

Hållbar avfallshantering i Malmö

Idag startar en entreprenör ett nytt uppdrag i Malmö.

Det är Suez vars ca 45 medarbetare nu tar sig an arbetet med insamling av sopor och återvinningsmaterial.  Från och med idag hämtar bolaget hushållsavfallet, matavfallet och återvinningsmaterialet från Malmös villor samt hushållsavfall och matavfall från Malmös flerfamiljshus inom entreprenadområde 1, vilket utgör ca 50  % av Malmö stad och Burlövs kommun. Suez blir därmed  återigen en viktig aktör och den största i Malmö med uppdrag åt VA Syd.

 

- Denna nystart tillsammans med SUEZ är ett viktigt steg för att komma framåt i vårt arbete med en mer hållbar stad där en allt större del av soporna återvinns, hanteringen optimeras och utsläppen av växthusgaser minskar. Med ca 2,5 miljoner hämtningar varje år får varje liten förbättring vi gör tillsammans stor effekt, säger Lars-Fredrik Alingfeldt, på VA Syd.

- Vi på Suez ser fram emot att tillsammans med VA Syd och Malmöborna arbeta på ett mer hållbart sätt med den infrastruktur som avfallshanteringen är en del av. Att bidra med att optimera transporterna av avfall och även att öka återvinningsgraden ser vi som en viktig del i vårt uppdrag. Nu hoppas vi att på kort tid bli en naturlig del i stadsbilden och infrastrukturen i Malmö, säger Mats Lundsgård, chef för region Syd på Suez.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095