23948sdkhjf

Hon ger arbetskläder från Spendrups nytt liv

Nytt projekt signerat Nhu Duong, Aplace, Spendrups och Re:textile i Borås.

Modedesignern Nhu Duong har designat en begränsad kollektion om 15 unisexplagg framtagna i huvudsak i återvunnet material från arbetskläder från bryggerijättens enhet i Grängesberg.

Kollektionen är  sedan tillverkade i Borås i regi av initiativet Re:textile. Med kollektionen, som går under projektnamnet Free From, vill de inblandade sätta fingret på att det är möjligt att tillverka modeplagg lokalt i Sverige. 

Kollektionen är ett samarbete mellan modebutikskonceptet Aplace, Spendrups dryck The Naia Initiative och Textilhögskolan i Borås projekt Re:textile.

Kollektionen utforskar frågor om funktionalitet inom mode genom att på ett lekfullt sätt applicera konceptet ”Free From”. Genom att återanvända arbetskläder och tekniska material från exempelvis krockkuddar, omvandlas textilierna genom att addera och ta bort funktionella element. Textilierna befrias från deras tidigare, utdaterade ändamål och får nytt liv. Resultatet blev därför en hybrid mellan dåtid och nutid, funktion och icke-funktion och mode och icke-mode. Vi har täckt över gamla loggor och slitage med grafiska prints och vi har tagit vara på alla delar av plaggen, vilket gör att vi bara har producerat så mycket det finns material till, säger Nhu Duong, designer i en kommentar.

Plaggen ska säljas exklusivt i Aplces butiker med start 15 april och kampanjen är fotograferad av New York-baserade fotografen Rob Kulisek.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078