23948sdkhjf

FN-besök hos Vakin

Under veckan får Vakin internationellt besök med delegationer från Brasilien, Serbien, Montenegro samt personal från både FN:s miljöprogram och den globala organisationen för avfallshantering.

Besökarna kommer till Umeå för att se hur avfallshanteringeringen fungerar i Sverige och Vakin ska dela med sig av erfarenheter, bra arbetssätt och informationsutbyte inom avfallsområdet.

- Besökarna får med sig kunskap om vårt helhetssystem inom avfallshantering och hur det integrerats i samhället och hos invånarna säger Tomas Blomqvist, vd på Vakin. Vi är både stolta och glada över att få visa hur vi arbetar med dessa viktiga frågor, fortsätter han.

FN har följt företagets internationella arbete med avfallshantering och utsett Vakin att bli en del av en mentororganisation som har till uppgift att dela kunskap inom avfallshantering.

- I Umeå har vi kommit långt och har redan idag välfungerande system för avfallshantering och kan därför förhoppningsvis ge inspiration, goda exempel och kunskap till besökarna säger Tomas Blomqvist.

Det är på uppdrag av organisationen CCAC (Climate and Clean Air Coalition), en del av FN:s miljöprogram (UNEP) som besöket arrangeras till Umeå där Vakin och Umeå kommun står som värdar. Besökarna kommer från CCAC, ISWA (International Solid Waste Association)  samt delegationer från tre länder: Brasilien, Serbien och Montenegro.

Förutom Vakins anläggningar kommer besöket även omfatta Umeå Energis kraftvärmeverk, Dåva Deponi och Avfallscenter och Skellefteå kommuns biogasanläggning Tuvan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109