23948sdkhjf

Ica ska halvera svinnet på sex år

Icagruppen har antagit ett nytt klimatmål fram till år 2025 - då ska alla lager och butiker i Sverige och Baltikum ha minskat sitt matsvinn till hälften jämfört med basåret 2016.

Icagruppen har jobbat med frågan aktivt men kommer nu alltså att jobba mer målinriktat med bland annat metoder som algoritmer för inköp, framtagning av cirkulära produkter samt rutiner och verktyg för att tidigt kunna identifiera livsmedel som riskerar att bli svinn.

Matsvinnet kommer att beräknas enligt en internationell standard framtagen av FLW Protocol (Food Loss and Waste protocol) och redovisas i koncernens hållbarhetsredovisning framöver.

– Vi har satt upp ett ambitiöst mål om att halvera vårt matsvinn till 2025. Bra planering samt ett strukturerat och proaktivt sätt att arbeta är allra viktigast för att matsvinn överhuvudtaget inte ska uppstå i vår verksamhet. Det är också viktigt att vi arbetar med innovativa digitala verktyg som hjälper till att identifiera mat som annars skulle riskerat att bli svinn, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör på Icagruppen i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093