23948sdkhjf

Loop Rocks läggs ner

Hyllad startup saknar investerares stöd.

”Loop Industries läggs ner – Loop Rocks och Hauly avvecklas"

Verksamheten i Loop Industries kommer att avvecklas den 14 juni 2019. Det betyder att följande tjänster och marknadsplatser upphör: 

– Loop Rocks - en marknadsplats för stenmaterial och fyllnadsmassor 

– Loop Rocks Express - e-handel för stenmaterial riktad till konsumenter och mindre företag i Stockholmsområdet 

– Hauly - digital beställningstjänst för transporter inom bygg- och anläggning 

 Hauly Plus - digitalt rapporteringssystem med Beaststöd för åkerier och beställare” 

Detta korta meddelande lämnar Loop rocks på sin hemsida och sin Facebooksida. Det står klart att den både efterlängtade och hyllade digitala verksamheten för att återvinna material och dela transporter i byggbranschen inte fått tillräcklig luft under vingarna.  

2016 lanserade NCC Loop rocks, den digitala marknadsplatsen för fyllnadsmassor, som skulle skapa stora hållbarhetsvinster genom att återvinna istället för att köra till deponi. Samtidigt skulle man kunna spara in på många transporter, även det till nytta för miljön. 

Förra året kom så Hauly, en digital marknadsplats för byggtransporter, även den med stora potentiella logistiska, ekonomiska och mijömässiga vinster.  

 Sedan start var tanken att det skulle vara ett initiativ där vi skulle få in externa investerare för att ge Loop industries bättre möjligheter att fortsätta växa, det har vi försökt få under en tid, men tajmingen har inte varit rätt. Eftersom verksamheten inte varit lönsam och det inte gick att få in externt kapital valde styrelsen i Loop industries att lägga ner, säger NCC:s presschef Anna Trane i en kommentar till Breakit. 

– NCC:s satsning i Loop Industries har tillfört ny kunskap och brutit ny mark med öppna, disruptiva lösningar som ett led i att utveckla byggbranschen, säger hon. 

Så sent som i januari prisades Loop Rocks på Återvinningsgalan med utmärkelsen "Årets återanvändare".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109