23948sdkhjf

Enklare lämna kosmetiskt avfall

Nu finns fler ställen där stockholmare enkelt kan lämna in sina gamla skönhetsprodukter som torkat nagellack och tomma sprayburkar direkt i butik.

I ett samarbete mellan Stockholm Vatten och Avfall och Åhléns varuhus säkerställs att gamla skönhetsprodukter tas om hand på rätt sätt. 

– Vi vill med samarbetet göra det enklare för stockholmare att göra sig av med rester av kosmetika som klassas som farligt avfall. På så sätt ser vi till att de återvinns på rätt sätt, säger David Dotzsky, teknisk utredare på Stockholm Vatten och Avfall. 

Genom samarbetet kan stockholmarna enkelt lämna in gamla parfymflaskor, torkat nagellack eller hårspraysflaskor i fyra Åhlénsbutiker i Stockholm, oavsett om de köpt produkten på Åhléns eller inte. Genom insamlingen säkerställs att resterna av kosmetikan återvinns på ett säkert sätt.

Avfall som kan vara farligt för människor och miljön klassas som farligt avfall och ska inte slängas i de vanliga soporna eller hällas ut i avloppet. Kosmetiskt avfall kan klassas som farligt avfall.

– Vi vill vara med och skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle och är glada för att vi, genom samarbetet med kommunerna, får möjlighet att återvinna kasserad kosmetika. Att sortera ut farligt avfall är den viktigaste sortens källsortering privatpersoner kan göra, säger Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef på Åhléns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078