23948sdkhjf

Stärkt samarbete kring mekanisk återvinning

Borealis AG och Erema Group har undertecknat en avsiktsförklaring gällande ett fördjupat samarbete inom området mekanisk återvinning.

Det gemensamma målet är att främja mekanisk återvinningsteknik för att påskynda övergången till en cirkulär ekonomi av plast. Företagen syftar också till att förbättra återvinningsförfarandena för att supporta den ökande efterfrågan på högkvalitativ återvinning för avancerade applikationer. 

Det yttersta målet med det tätare samarbetet är att åstadkomma en snabbare omvandling till en cirkulär ekonomi. Tillsammans ska de båda aktörerna därför arbeta för att utveckla förbättrade teknologier och processer inom mekanisk återvinning genom att nyttja varje företags respektive kompetensområde: Borealis i polymerer och Erema inom konstruktion; För detta ändamål kommer det att finnas gemensamma test-, provkörningar och pilotprojekt. 

Aktörerna kommer att använda kunskapsutbyte och bästa praxis för att designa och genomföra nya och praktiska tekniska lösningar. 

Vidare kommer de att arbeta med standardisering och harmonisering av material och recyklat för att möjliggöra en bredare användning av återvunna materiallösningar för enskilda slutanvändningsapplikationer, och i synnerhet för vardagliga konsumentprodukter. 

De kommer att arbeta för att skala upp den mekaniska återvinningsindustrin genom att undersöka möjligheterna att öka anläggningars storlek och totala produktionsvolymer för att säkerställa en säker och tillförlitlig marknad 

Erema har sitt huvudkontor i Ansfelden i Österrike, vilket ligger geografiskt nära Borealis huvudkontor i Linz, Österrike.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111