23948sdkhjf

Återvinning för syns skull…..

I samtliga Synsambutiker har återvinningslådor placerats ut.

Här uppmuntras kunden att lämna sina gamla glasögon. Glasögonen samlas ihop och skickas därefter till EOE Eyewear, Synsams samarbetspartner för glasögonåtervinning. Med en unik produktionsteknik bryter EOE ner bågarna till pellets. Av detta material tillverkas sedan nya återvunna glasögon som kommer att lanseras i början av 2020.

- Att återvinna glasögonbågar handlar om att Synsam vill ta ansvar och göra rätt för oss. Tillsammans med våra kunder knuffar vi nu igång ett kretslopp som bidrar till en mer ansvarsfull produktion och konsumtion, helt enligt FN:s globala klimatmål. Det gör mig stolt, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

EOE Eyewear grundades 2010 av Erik och Emilia Lindmark. Efter flera år i glasögonbranschen konstaterade Emilia och Erik att det varje år slängs miljoner glasögon som antingen bränns eller hamnar på en avfallsdeponi. Något återvinningssystem för trasiga och oanvändbara glasögon existerade inte. Affärsidén, att samla in glasögonbågar och återvinna dem föddes och företaget investerade i en unik produktionsteknik, EOE Regrind, för att bryta ner glasögonbågar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11