23948sdkhjf

Svart det nya gröna när Arla går över till återvunnet

Arlas ikoniska gröna mjölkbackarna fasas nu ut i Danmark. I framtiden kommer Arla att producera mjölkbackarna i ren återvunnen plast. Det medför att färgen går från grön till svart. Arlas byte bidrar till ökad avsättning för återvunnen plast och och ger företaget CO2-besparingar på minst 30 procent.

De första 20 000 svarta mjölklådorna kommer att skeppas på gatan den 23 september, och under nästa år förväntas cirka 300 000 svarta mjölklådor landa runt om i Danmark. Övergången till 100 procent återvunnen plast kommer att garantera en CO2-besparing på minst 250 000 kg per år. Den återvunna plasten från vilken mjölkbackarna produceras består av restmaterial från bilindustrin.

Idag finns det 2-3 miljoner av Arlas mjölklådor i Danmark. Vanligtvis skickas cirka 300 000 mjölklådor in i systemet årligen för att ersätta trasiga och förlorade lådor. Mjölklådor används fortfarande från 1980-talet, så det kommer antagligen ta år innan alla gröna mjölklådor ersätts av svarta.

Samtidigt med det nya initiativet kommer Arla att göra det enkelt för konsumenterna att söka efter CO2-reducerad förpackning. Arla har lanserat en ny CO2-logotyp som berättar att förpackningen i fråga är koldioxidminskad. Logotypen kommer också att finnas på de svarta mjölklådorna.

– Vi har introducerat en ny CO2-logotyp på våra produkter för att göra det lättare för konsumenterna att hitta förpackningar som är mer klimatvänliga. Vi gör detta för att vi vill hjälpa våra kunder att göra ett grönare val, säger Jakob B . Knudsen.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079