23948sdkhjf

Nytt certifikat främjar övergång till cirkulär ekonomi

I linje med EU:s tillväxtstrategi för ett resurseffektivt Europa lanserar Ragn-Sells sitt nya Resource Efficiency-certifikat, kallat reThink.

Genom certifikatet hjälper Ragn-Sells sina kunder att ta steget mot att bli mer resurseffektiva och därigenom främjas övergången till en cirkulär ekonomi.

– Genom certifikatet hjälper vi våra kunder att på ett strukturerat sätt se över och effektivisera avfallshanteringen. Med vår breda kunskap och erfarenhet kan vi hjälpa dem att bli mer hållbara i linje med EU:s miljömål och FN:s globala mål kopplat till avfallshantering, säger Maria Kosinski, Group Portfolio Manager vid Ragn-Sells.

Genom reThink-konceptet gör man sina kunder uppmärksamma på sorteringsgrad, deponigrad och andelen cirkulerat material i syfte att göra avfallshanteringen mer effektiv och hållbar. Kunderna erbjuds en digital utbildning inom cirkulär ekonomi med fokus på hur man tillsammans med andra uppnår FN:s globala mål. I reThink-certifikatet ingår en årlig översyn av avfallshanteringen med förbättringsförslag och bevis på sorteringsgrad. Varje år delas ett betyg ut, som går att förbättra. Dessutom donerar Ragn-Sells pengar till en non profit-organisation som arbetar med återvinning och avfall.

– Kunderna kan i sin tur använda sitt reThink-certifikat i sin egen hållbarhetsredovisning. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder den här helhetslösningen och genom den främja ett cirkulärt samhälle där vi reducerar uttaget av jungfruligt material från vår planet, säger Maria Kosinski.

Initialt lanseras reThink-certifikatet i Sverige, och kommer sedan också erbjudas kunder på övriga marknader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094