23948sdkhjf

B2B-marknadsplats för återvunnen plast öppnad

| Av Malin Folkesson | Tipsa redaktionen

KraussMaffei Group öppnade upp sin marknadsplats Polymore i samband med K 2019. Handeln med återvunnet plastmaterial har nu tagit fart. 

Josef Art, affärschef för marknadsplatsen Polymore, sa i samband med lanseringsfesten att gensvaret från marknaden hittills varit enormt.  

Nätverket består hittills av 19 kompounderare och återvinnare, inklusive BZ Kunststoff Recycling, ett tyskt företag som tillverkar återvunnet material. 

Polymore är en B2B-marknadsplats för företag som vill köpa och sälja kompound, masterbatch, återvunnet material och postindustriella material i Europa.  

Marknadsplatsen är ett helt nytt ben för den maskintillverkande koncernen KraussMaffei Group, som står bakom den digitala marknadsplatsen 

Det som skiljer den internationella marknadsplatsen från hur plastföretag för närvarande köper och säljer material är att denna är transparent och kopplar samman konverterare och kompounderare, med upphandlare och inköpare av plast för att optimera affärsprocesser när det gäller effektivitet och effektivitet. 

Enligt Josef Art så finns det redan idag delvis liknande plattformar för fragmenterade områden men med begränsad användarvänlighet mot plastindustrin. Han menar att Polymore kombinerar expertis från tekniska experter och säljare med plastindustribakgrund med digitalt rfarande och verktyg.  

-Vi förenar förfrågningarna från parterna med de bästa leverantörerna för dem, och erbjuder en lättanvänd marknadsplats för företag som aktivt vill erbjuda sitt material, säger han till websajten Plastics News. 

Marknadsplatsen är öppen för hela marknaden, och är helt oberoende av maskin, bransch etc. För att kunna medverka och ta del av marknadsplatsen har Polymore skapat olika modeller för prissättning, men främst ser man sig som en slags säljande supportplattform för företag som erbjuder sitt material. 

Josef Art menar att det finns ett enormt behov på marknaden för mer återvinningsbart och postindustriellt avfall att ta tillbaka in i produktionscykeln igen, men att insynen i var man kan få tag i rätt material och försäkra sig om leveranskedjan är svår. Detta kommer vår digitala marknadsplats att underlätta, säger han.  

Initiellt så vänder sig marknadsplatsen mot tysktalande länder och Italien, där de starkaste centren för kompounderare är lokaliserade. Men inom en inte all för lång tid så planerar man att expandera till hela Europa, och det är på den europeiska marknaden som Polymore har sitt nuvarande fokus inställt på. 

Källa: Polymore, KraussMaffei, Plastics News 
Håll dig uppdaterad med Recycling
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Återvinningsgalan
Måndag kl. 9: Finalisterna presenteras!

Europa minskar avfallet, igen

I morgon går startskottet för 2019 års upplaga av Europa Minskar Avfallet-veckan, ett EU-projekt som ska inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande.

Lina Bergström slutar som vd för ÅI

Brännbart avfall minskade 40 procent

1 oktober införde Sevab nya regler om sortering vid återvinningscentralerna Kvitten och Läggesta. Resultaten kom snabbt.

Plåt återbrukbart byggmaterial 

Nyhetsbrev

Arkiv

Ytterligare klartecken för utbyggt slutförvar

Återvunnet i fokus på Tetra Pak-frukost

Under onsdagsmorgonen höll Tetra Pak ett frukostseminarium för branschen där inbjudna gäster talade under parollen "Att göra det goda valet enkelt".

Second hand-Lucia, någon?

Recyclingdagen Stockholm
Två veckor kvar!

Politiken och hållbarheten

Vänsterpartiets tankar om hållbarhet

Hållbarhet är ett område som många gånger kräver politisk handling. Vi har ställt tre frågor till partierna i Sveriges Riksdag. Här är svaren från Vänsterpartiets Elin Segerlind, riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson. Första artikeln publicerades måndagen den 4 november och sedan har vi publicerat en per dag. Detta är den sista artikeln.

Sverigedemokraternas tankar om hållbarhet

Hållbarhet är ett område som många gånger kräver politisk handling. Vi har ställt tre frågor till partierna i Sveriges Riksdag. Här är svaren från Sverigedemokraternas Martin Kinnunen, riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson. Första artikeln publicerades måndagen den 4 november och sedan publiceras en per dag.

Socialdemokraternas tankar om hållbarhet

Hållbarhet är ett område som många gånger kräver politisk handling. Vi har ställt tre frågor till partierna i Sveriges Riksdag. Här är svaren från Socialdemokraternas Hanna Westerén, riksdagsledamot och gruppledare i Miljö- och jordbruksutskottet. Första artikeln publicerades måndagen den 4 november och sedan publiceras en per dag.

Moderaternas tankar om hållbarhet

Hållbarhet är ett område som många gånger kräver politisk handling. Vi har ställt tre frågor till partierna i Sveriges Riksdag. Här är svaren från Moderaternas Louise Meijer, riksdagsledamot och klimat- och miljöpolitisk talesperson. Första artikeln publicerades måndagen den 4 november och sedan publiceras en per dag.

Så hamnade matavfall i fokus

Det senaste decenniet har matavfall gått från att vara en ickefråga till att bli en miljöfråga i fokus, både i samhället i stort och i livsmedelshandeln.

Produktnyheter
Tomra växlar upp i pantkampen

Sista versen närmar sig för BT Kemi

Vecka 47 inleds arbetet med att sanera det södra BT Kemi-området. Inledningsvis hämtas jord- och betongprover från det förorenade området. Resultatet av testerna ska göra det möjligt att skräddarsy en saneringsanläggning för de förorenade massorna.

Politiken och hållbarheten
Vänsterpartiets tankar om hållbarhet

Produktnyheter
Stort intresse för tvåfacksystem

1

Debatt
Kräver kontantförbud i skrothandeln

Varje år begås det en omfattande mängd järn- och metallstölder i Sverige. Dessa stölder medför ofta stora problem och kostnader för samhället.

Körkortskrav på skånska ÅVC:er

Politiken och hållbarheten
Sverigedemokraternas tankar om hållbarhet

Politiken och hållbarheten
Socialdemokraternas tankar om hållbarhet

Politiken och hållbarheten
Moderaternas tankar om hållbarhet

Förpackningen står för störst klimatpåverkan

Digital lösning förenklar att få sina pantpengar

Politiken och hållbarheten
Miljöpartiets tankar om hållbarhet

Produktnyheter
Svensk sensorteknik kan halvera antalet transporter

Matavfallspåsar i fruktavdelningen succé

95 procent av kunderna vill fortsätta handla frukt- och grönsaker i en papperspåse.

Politiken och hållbarheten
Kristdemokraternas tankar om hållbarhet

Att inte panta det mesta är pantat....

Ett steg närmare plastreturraffinaderi

Produktnyheter
Komposterbara fruktpåsar för handeln

Matsvinnsföretag får nytt kapital

Nytt bränsle ur massaindustrins våta rester

Bomblarm på ÅVC

Förlängd period för biogasstöd

Samarbete ökar återvinning i fastigheter

Recyclingdagen Stockholm
Programmet klart för metall- och WEEE-konferens

Slår ett slag för IT-insamling

Sopbil i krasch! Uppdaterad

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173