23948sdkhjf

Liberalernas tankar om hållbarhet

Hållbarhet är ett område som många gånger kräver politisk handling. Vi har ställt tre frågor till partierna i Sveriges Riksdag. Här är svaren från Liberalernas Lars Granath, utredare vid partiets riksdagskansli. Första artikeln publicerades måndagen den 4 november och sedan publiceras en per dag.

Vi har ingen särskild politik kring plast utan betraktar det som vilken näring som helst. För industrin har vi ett omfattande program. Den kan sammanfattas så här: 

Läs också: Mobilpant och plastavgift efter valet?

Svensk industri har en lång tradition av framgångsrika företag och vi har en bred industristruktur i Sverige. Vårt välmående är bland annat beroende av det som förädlas i industrin och det är viktigt att villkoren för industrin värnas och kommer att vara så över överskådlig framtid. Dock är vi mycket oroade över den nuvarande rödgröna regeringens nonchalanta inställning till företag och företagande, där regeringen försämrat näringsvillkoren i form av ökat regelkrångel och skattehöjningar. Därutöver är det viktigt att basnäringarnas tillgång på koldioxidfri energi i form av t ex kärnkraft säkras för framtiden.

1. Vad vill ni göra för att skapa ett hållbart Sverige? 

Här hänvisar Lars till partiets hemsida om klimatet.

 

2. Vilken roll kommer plast att ha i framtidens hållbara samhälle? 

Plast som kan återvinnas och som tas om hand kommer att fylla en viktig roll i framtiden.

 

3. Hur ska man hantera de utmaningar som finns runt plast?

 Det som hamnar i haven och på stränderna är ett stort problem. Den svenska plastindustrin som är en högteknologisk industri med dess långa historia bör anta de utmaningar som de ställs inför. Ny produkter ser vi fram emot. 

Artikeln är en del av vårt tema om Politiken och hållbarheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11