23948sdkhjf

Satsar på återvinning av polyuretan

PUR Partner AB ligger i Åhus, Skåne. Bolaget grundades för drygt tre år sedan och har fem delägare. Jens Alfredsson, med stor erfarenhet inom polyuretanbranschen, säger att bolaget arbetar med formgjutning av produkter i skummad polyuretan, styva integralskum och elastomerer/solid polyuretan.

Nu har bolaget påbörjat ett projekt där de ska återvinna PUR för användning i nya produkter.

-Vi håller på att utarbeta en metod för att kunna återanvända vårt PUR-spill i nya produkter. Jag tror att vi kommer att bli först, i vart fall i Sverige, med att genomföra detta, säger Jens Alfredsson.

Exakt hur metoden ser ut vill han inte avslöja, men målet är att finfördela spillet till mindre fraktioner och sedan använda 70 till 90 procent recyklat tillsammans med nyvara för tillverkning av nya produkter. Hela processen kommer att vara förlagd till den egna fabriken i Åhus.

-Vi har prover framme i dagsläget, vilka vi testar. Målsättningen är att vi under början av nästa år ska vara i mål. Redan idag har vi kunder som skickar tillbaka uttjänta produkter till oss vilka vi sedan ska använda i en ny produktionsloop, säger han.

Produkterna av återvunnen PUR kommer att säljas via PUR Partners dotterbolag, Rosén Innovation AB, vilket redan idag tillverkar och säljer andra produkter på global basis.

-Tillsammans så kommer vi att lansera ett nytt produktsortiment vars material kommer att bestå av återvunnen PUR. 

Vi kommer även att göra legojobb på återvunna material till de kunder som önskar det, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078