23948sdkhjf

Centralt beslut: Coop slopar plastpåsarna – inför papperspåsar

Coop blir först med att centralt ersätta plastpåsarna i frukt- och gröntavdelningarna till avfallspåsar av papper.

Att använda avfallspåsar istället för papperspåsar i frukt och grönt-avdelningen har blivit en trend bland flera lokala butiker och handlare. Fördelen är lika enkel som självklar. Påsen används först till att plocka frukt och grönt – och sedan kan kunden återanvända den som en kompostpåse. Påsarna är dessutom starkare och därmed bättre anpassade för tyngre frukter och grönsaker som potatis och lök.

Greppet beräknas minska Coops plastförbrukning med cirka 300 ton per år och målsättningen är att fasa ut de tunna frukt- och gröntpåsarna i plast under våren 2020.

– Den bästa påsen är den som används många gånger. Jag är glad och stolt över att vi nu kan erbjuda våra kunder en mer robust påse med dubbel hållbarhetsnytta eftersom den nya påsen dessutom går att återanvända som matavfallspåse, säger Charlotta Szczepanowski, chef för hållbarhet och kvalitet på Coop.

Papperspåsarna kommer att finnas i de första butikerna under december och därefter successivt rullas ut under våren. Påsarna kommer också att vara gratis för kunderna.

Papperspåsarna levereras av Norbag som är ett dotterbolag till Tingstad papper. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062