23948sdkhjf

Samarbete återvinner mer metaller

Intresset för återvinning av icke-magnetiska metaller ökar.

Daniel Carlberg är säljare på Norditek och har märkt att marknaden för återvinning har förändrats. - På senare år har våra kunder fokuserat på att få ut mer av de icke-magnetiska metallerna. Varje promille av värdefulla metaller skall återvinnas. Det ställer högre krav på oss som leverantör att ständigt hålla oss i framkant och för att möta detta behov har vi genomfört en noggrann marknadsanalys med målet att hitta den tillverkare av magneter som hade bäst prestanda, berättar Carlberg i ett pressmeddelande.

Detta ledde till ett besök hos Goudsmit Magnetic Systems i Nederländerna och efter provkörning av svenska kunders material vid Goudsmits testanläggning nära Eindhoven insåg man att magneterna verkligen presterade.

- Materialet som provkördes var bland annat ett mycket svårsorterat material som många före oss misslyckats med att sortera, berättar Daniel Carlberg.

- Under vår testkörning kunde vi återvinna ca 15 % mer icke-magnetisk metall än vad våra tester hos andra tillverkare av virvelströmsmagneter kunnat visa.

Norditek har nu, efter noggranna tester, i samarbete med Goudsmit utvecklat en virvelströmsmagnet för återvinning av icke-ferromagnetiska metaller. Den första enheten levererades till en återvinningsanläggning i södra Sverige i början av oktober, och en ny enhet har precis färdigställts för demonstrationer och testkörningar på den svenska marknaden.

- Vår kund i södra Sverige har varit mycket nöjda med sin magnet, och vi ser fram emot att kunna erbjuda fler intressenter att testa den nya enheten på sitt eget material senare i höst, avslutar Daniel Carlberg.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094