23948sdkhjf

"Svårt motivera hållbarhetsaspekten i att kassera fullt funktionsduglig inredning"

Industriavfall och upcyclat i kedjans tredje butik.

Konverteringsprcessen att förändra modekedjan MQ till Marqet fortskrider och efter Drottninggatan i Stockholm och Fredsgatan i Göteborg har turen nu kommit till butiken i Emporia i Malmö som öppnar i veckan.

Butiksinredningen är framtagen i samarbete med Malmö Upcycling Service, M.U.S, och baserad på på upcycling av svenskt industriavfall som bland annat rester av bänkskivor av natursten, återvunna neonrör och stålrör från båtproduktion som fått nytt liv i kedjans modulsystem.

– Vi bygger om över 100 butiker runt om i Sverige och insåg tidigt att det var svårt att motivera hållbarhetsaspekten i att kassera fullt funktionsduglig inredning. I sökandet efter innovativa lösningar och samarbetspartners för att skapa ett inspirerande och funktionellt butikskoncept med minsta möjliga miljöpåverkan, inleddes vårt samarbete med M.U.S, säger Katarina Blomqvist, koncept och försäljningschef för kedjan.

Ytan i Malmöbutiken omfattar cirka 600 kvadratmeter och rymmer precis som i de andra omgjorda butikerna dam- och herrmode från egna och externa varumärken samt yta för Myrorna.

Under 2020 ska de resterande butikerna för MQ göras om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078