23948sdkhjf

Slår rekord i miljöcertifiering 

Riksbyggen har nu fått 200 byggnader certifierade i Miljöbyggnad, miljöcertifieringssystemet som drivs av Sweden Green Building Council. Det gör Riksbyggen till det bolag med flest certifieringar i systemet. 

Läs också: Vill skapa metod för återvinning av PUR

– Vi är väldigt glada över att en stor aktör som Riksbyggen så länge varit engagerade i Miljöbyggnad. Som långsiktiga förvaltare ser de värdet i att använda systemet som ett verktyg under projektering och byggnation, men även för att säkra driften under många år framöver. Det gör skillnad för vår miljö och hjälper oss att uppnå Sveriges miljömål, säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council. 

Riksbyggen certifierar alla sina nyproducerade flerbostadshus med tre eller flera våningar enligt Miljöbyggnads näst högsta standard, silver. 

– Genom att systematiskt använda oss av kraven för Miljöbyggnad i vår bostadsproduktion bidrar Riksbyggen till mer hållbara boendemiljöer hus för hus. En viktig del av Miljöbyggnad är den kontroll och besiktning som sker både innan byggnation och två år efter att husen är klara, en funktion som inte alla miljömärkningar har, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen. 

Miljöbyggnad är ett av de mest använda systemen för miljöcertifiering i Sverige, och hanterar 15 olika kriterier inom energi, innemiljö och material som granskas av oberoende part innan SGBC certifierar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078