23948sdkhjf

Eldrivna grovkrossar för brännbart material

En helt ny generation stationära långsamtgående, moduluppbyggda grovkrossar för brännbart material presenteras nu av Doppstadt.

De nya Ceron-krossarna finns med krossrotorlängder på 2,0, 2,5 och 3,0 meter och är utrustade med en helt ny generation AC-motorer från 132 kW till 450 kW. Det ger systembyggaren stora möjligheter att skräddarsy varje maskin för allehanda uppgifter.

Sönderdelning kan, enligt den svenska representanten OP System, ske ned till en styckestorlek på 100 millimeter beroende på material, maskinkonfigurering och inställning.

Bland utlovade funktioner finns direktdrift via en robust växellåda, vilket ska begränsa underhållsbehovet. Ett variabelt krossrotorvarvtal gör att kapaciteten kan anpassas till flaskhalsar i systemet.

Risken för produktionsstörningar minskar genom bland annat ett vridmoment som ökar automatiskt vid last och varvtalsfall samtidigt som krossrotorn reverserar automatisk vid överbelastning.

Ett mål för konstruktörerna har varit att skapa största möjliga flexibilitet med så liten möda som möjligt. Bland annat har maskinerna utrustats med hydrauliskt öppningsbar krosskammare för verktygsbyte och utbytbart krossystem: S, M, L och XL. Samtidigt utlovas enkelt och säkert utbytbara bultade krossverktyg samt möjlighet att ändra materialstyckestorlek från liten till stor genom några enkla handgrepp på plats.

Stora öppningsbara luckor och gott om utrymme i motorrummet underlättar service.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219