23948sdkhjf

Vill bli Sveriges första engångsfria stadskärna

Engångsförpackningar kan vara bekväma men slutresultatet blir stora mängder avfall och nedskräpning.

Nu tar Göteborg initiativet till engångsfria luncher. Alla kan ta med en egen matlåda och köpa lunchen på någon av restaurangerna som är först ut att hänga på.

28 februari kl. 12 går startskottet för initiativet med en manifestation på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Alla som vill är välkomna att sluta upp för att tillsammans gå ut och köpa lunch i medhavd låda. Tio restauranger i Göteborg är först ut, men nya tillkommer hela tiden.

- Vår förhoppning är såklart att alla ska ansluta sig, såväl restauranger som arbetsplatser. Många engångsförpackningar färdas bara med maten några hundra meter fram och tillbaka till lunchrummet, då går det lika bra med en medhavd låda, säger Ulrika Barkman planeringsledare på park- och naturförvaltningen i Göteborg, i ett pressmeddelande.

- Minskad nedskräpning är en grön tråd i vårt arbete för en renare och mer attraktiv stadskärna. Att Göteborgs city blir engångsfritt är ett mål som vi alla kan samlas kring och bidra till. Det är ett initiativ som är enkelt, helt rätt i tiden och som kan ge stor effekt, genom att vi gör det tillsammans, säger Ulrika Barkman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078