23948sdkhjf

Miljöpris för matkassar

För sitt arbete med att skänka matkassar till ekonomiskt utsatta tilldelas Stora Coop Örnsköldsvik och Svenska kyrkan miljöpriset Miljörnen.

Mat som annars skulle gått till spillo, men fortfarande håller hög kvalitet hämtas i butiken två gånger i veckan av Svenska Kyrkan. Maten packas sedan i matkassar och delas ut från församlingshemmet till de mest behövande.

Ett normbrytande, innovativt arbete och en behjärtansvärd verksamhet lyder motivering till priset som delas ut av Örnsköldsviks kommun i samarbete med Tidningen 7.

– Vi är stolta över att kunna vara med och bidra till matkassarna som vi vet gör skillnad för personer som behöver det, säger Kristian Isaksson, stormarknadschef Stora Coop Örnsköldsvik.

Coop är precis som Svenska kyrkan oberoende och vill göra det bästa för att hitta lösningar och matkassarna är ett bra exempel på det.

I nästan ett år har matkassarna i samarbete med Svenska kyrkan delats ut. Varje vecka skänker Stora Coop Örnsköldsvik mat som räcker till ett hundratal matkassar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sopigt i Köpenhamn
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinning
Hydro först med byggsystem av 100 procent återvunnet aluminium
Resultat över förväntan med ”Smarta sopkärl”
Vill fånga CO2 med gruvavfall
Uppdaterad: Brand vid Renewcell
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.109