23948sdkhjf

Matavfallspåsar i butik föll väl ut

Sedan mitten av december har Örebro kommun tillsammans med Ica Maxi Örebro genomfört ett test för att se om kunder kan tänka sig att ta en matavfallspåse för att ta hem frukt och grönsaker i.

Det ville kunderna gärna göra visade det sig, så nu blir matavfallspåsarna kvar i butiken.

– Testet har fungerat bra, så det här fortsätter vi med. Våra kunder har varit väldigt nöjda med papperspåsen. Ett plus är att kunna använda den två gånger, både till frukt och grön och till matavfallet, säger Joel Lundström, hållbarhetsansvarig för Ica Maxi Boglundsängen i Örebro. 

För Örebro kommun handlade projektet om att se om kunderna väljer papperspåsen och sedan också använder den för att sortera ut sitt matavfall.

– Biogas, som alla bussar i Örebro går på, reducerar koldioxidutsläppen jämfört med fossilt bränsle med 80 till 90 procent. När man lämnar in ditt matavfall bidrar man alltså till lägre utsläpp och renare luft, säger Helena Lindström, enhetschef på Avfall, Tekniska förvaltningen. 

Hon ser positivt på testet och betonar vikten av att den fruktpåse som saluförs som matavfallspåse måste tåla vätska och inte innehålla ämnen som är oönskade att sprida med biogödseln efter rötningen.

– För oss känns det viktigt att kunderna använder en påse som är trygg både som fruktpåse och matavfallspåse. Därför fortsätter vi att erbjuda kunderna den här papperspåsen, säger Joel Lundström.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.112