23948sdkhjf

Återvinningsindustrierna har fått ny vd

I mitten av november lämnade Lina Bergström vd-posten i Återvinningsindustrierna av familjeskäl. Idag får branschorganisationen en ny vd.

Till ny vd har man utsett Viveke Ihd, som arbetat för återvinningsbranschen i drygt 16 år och varit tillförordnad vd för Återvinningsindustrierna sedan november.

- Det känns inspirerande att få förtroendet att leda branschens gemensamma arbete framåt. Det här är en tid när återvinning och cirkulär ekonomi är viktigare frågor än någonsin och vi har goda möjligheter att driva på utvecklingen för ökad återvinning och användning av återvunnet material. Våra medlemsföretag har stor kunskap och ett framåtdriv som jag är hedrad över att få samordna och företräda, säger Viveke Ihd i ett pressmeddelande.

Viveke Ihd har arbetat för Återvinningsindustrierna i drygt 16 år. Innan dess arbetade hon bland annat sju år på Naturvårdsverket. Hon har ett brett kontaktnät inom branschen och bland myndigheter, samt en lång erfarenhet av djupgående arbete kring de avfalls- och återvinningsfrågor som har diskuterats inom politiken och branschen de senaste åren.

- Styrelsen är glada och förväntansfulla över att Viveke börjar som vd för Återvinningsindustrierna. Hennes breda erfarenhet och kompetens inom avfallslagstiftning, återvinning och cirkulär ekonomi är en värdefull tillgång för Återvinningsindustriernas fortsatta utveckling. Dessutom har Viveke ett brett kontaktnät i branschen och hos politiker, departement och myndigheter säger styrelseordförande Annika Helker Lundström. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078