23948sdkhjf

Kartongflaska nu på macken

OKQ8-stationerna i Sverige blir först med att sälja källvatten på kartongflaska.

Källvatten i kartongförpackning från Aqua Nobel introduceras på alla OKQ8-stationer i Sverige.

Från och med vecka 16 finns Aqua Nobels källvatten på kartongflaska i samtliga av OKQ8:s över 300 stationer och butiker över landet från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. On-the-go trenden växer och idag köper var femte svensk mat och dryck i farten flera gånger i veckan. 8 av 10 svenskar säger att en klimatsmart förpackning ökar chansen att de väljer den framför andra i butik.

– OKQ8 strävar efter att minska sin miljö- och klimatpåverkan genom hela leverantörskedjan. Vi har ett stort utbud av dryck och Aqua Nobel erbjuder ett klimatsmart alternativ, som är ett spännande komplement till vårt existerande sortiment, säger Karin Hellgren, Head of Communication på OKQ8.

OKQ8 blir det första drivmedelsbolaget i Sverige som tar in källvatten tappade på en kartongflaska.

Vatten i kartongförpackning minskar användningen av plast eftersom den till två tredjedelar består av växtbaserat material från svenska skogar och har en skruvkork av sockerrör. Den är lätt att dricka ur och lätt att återförsluta, vilket passar konsumenter i farten.

– Det är väldigt roligt och vi på Aqua Nobel är stolta över att få lansera hos OKQ8 och därmed kunna erbjuda våra produkter till konsumenter över hela landet. OKQ8 är inte bara en extremt professionell och välskött organisation, utan de delar även vår passion för hållbarhet vilket är viktigt för oss, säger Robin Wingårdh, VD på Aqua Nobel.

Aqua Nobel är ett alkaliskt källvatten från Mörarp utanför Helsingborg, som hämtas från en källa på 105 meters djup. Aqua Nobels vatten är ett hälsosamt alternativ med spännande smaksättningar utan tillsatt socker. Det går att köpa Aqua Nobels vatten, naturell och smaksatt Citron Lime, i alla OKQ8:s butiker från vecka 16.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093