23948sdkhjf

Svenska Metallkretsen med ny vd

3 april tillträdde Peter Trimmel som ny verkställande direktör för Svenska Metallkretsen AB.

Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef på Svensk Glasåtervinning AB och efterträder Hans Standár som varit tillförordnad vd.

Svenska Metallkretsen AB är materialbolaget för metall vars uppdrag är att organisera och genomföra insamling och återvinning av metallförpackningar i Sverige. Företaget har tidigare, precis som materialbolagen för plast och kartong, drivits av FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen,  men under 2019 gjordes en del större förändringar och varje bolag drivs nu i egen regi. Ansvaret för drift och skötsel av insamlingssystemet sköts fortfarande av FTI på uppdrag av materialbolagen.

– Den här renodlingen av verksamheterna gör att vi vässar oss ytterligare inom våra respektive områden och tillsammans gör vi insamlingen och återvinningen i Sverige ännu bättre, berättar Peter Trimmel.

Företag som tillverkar, importerar och säljer förpackade varor i Sverige har ett producentansvar som innefattar att förpackningar också ska samlas in och återvinnas. För att sköta den lagstadgade insamlingen och återvinningen har näringslivet organiserat sig i fem olika materialbolag. Svenska Metallkretsen lanserar under april månad också en egen hemsida för att ytterligare förtydliga och informera om återvinningens fördelar.

– Metall är ju ett fantastiskt material som går att återvinna hur många gånger som helst utan materialförlust. Att använda återvunnen råvara innebär både att vi hushåller med jordens resurser men det ger också stora energibesparingar i produktionen. Det vi erbjuder företagen är helt enkelt en spårbar, kvalitets- ­och miljösäkrad återvinningsprocess, menar Peter Trimmel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078