23948sdkhjf

Han blir t f vd för NSR

Den 1 maj tillträder Lars-Inge Persson som tillförordnad verkställande direktör för NSR. Samtidigt går processen att rekrytera en ny vd in i slutfasen.

Läs också: Minusresultat kan leda till höjda avfallstaxor

Lars-Inge Persson har en bakgrund som civilingenjör och har arbetat som chef i många år inom bland annat Kemira Kemi. Han har också mångårig erfarenhet av energibranschen och gick nyligen i pension från rollen som vd för Öresundskraft Kraft & Värme AB. Lars-Inge är även ordförande i SolarPark Helsingborg ekonomisk förening vars anläggning med solpaneler är placerad vid återvinningscentralen i Helsingborg.

– Jag kände att jag inte var riktigt färdig med arbetslivet. När frågan ställdes beslutade jag mig för att tacka ja till förtroendet att leda NSR till dess att ny vd tillträder, säger han i ett pressmeddelande.

– Det är med glädje och tillförsikt jag ser Lars-Inge Persson ta över rodret tills rekryteringen av en ny vd är helt klar. Lars-Inge har god inblick i verksamheten genom många samarbeten mellan de båda kommunala bolagen. Därmed finns goda förutsättningar för ett gott arbete tillsammans med våra engagerade medarbetare i den pionjäranda som NSR är känt för, säger styrelseordförande Eva Holm.

Samtidigt inleds slutfasen av den omfattande processen med att rekrytera en ny VD åt det sex ägarkommuner starka renhållningsbolaget.

Lars-Inge Persson ersätter Kim Olsson som lämnar posten efter 12 år för nya utmaningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156