23948sdkhjf

Han blir ny vd för Pressretur

Rolf Johannesson blir ny VD för Pressretur med tillträde första juli.

Rolf kommer senast från SCA där han har arbetat med strategiska projekt och har en bakgrund i ledande industriella befattningar. Rolf representerar för närvarande Pressreturs AB i Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) styrelse.

Pressretur är en av FTI:s ägare och ansvarar för insamling och återvinning av tidningar och annat returpapper. De senaste åren har det skett stora förändringar i det svenska insamlingssystemet med kraftigt minskade pappersleveranser satta i marknaden.

Detta till följd av ändrade medievanor som till stor del beror på ökad digitalisering. Vidare har Pressreturs uppgift förändrats med nya förordningen gällande insamling av returpapper 2018:1463 som innebär nya och väsentligt ökade krav på insamlingssystemet genom bland annat krav på TIS och fastighetsnära insamling. 

Dock förtjänar det att påpekas att det i dagsläget inte finns någon information om, eller tidplan för, regeringens aviserade slopande av producentansvaret för tidningspapper och vilken effekt detta får på Pressreturs verksamhet (reds. anm.)

Tidigare VD, Andreas Boo, kommer att övergå till nya uppgifter på Holmen Paper där han blir ansvarig av försäljning av magsinpapper. Andreas Boo har varit VD i bolaget sedan 2013.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.065