23948sdkhjf

Svensk stol av återvunnen PP

Tanken på att skapa en lätt, stapelbar stol med sittkomfort i återvunnet material har länge funnits hos möbeltillverkaren Johanson Design AB, som därför kontaktade den svenske designern Johan Lindstén.

Lagom till Stockholm Furniture Fair i våras lanserades Pelican, en stol med mjuka linjer vars sits är tillverkad av 50 till 80 procent återvunnen glasfiberförstärkt PP. Stolen är enligt företaget den första i Sverige att erhålla EU Ecolabel. Den återvunna materialråvaran härrör från livsmedelsindustrin. Vilket svenskt plasttillverkade företag som formsprutar sitsarna vill Johanson dock inte förtälja av konkurrensskäl.   

-Vi har jobbat i flera år med detta och testat oss fram med olika tillverkare för att nå bästa resultat. Av konkurrensskäl vill vi därför inte ange detta, säger Ulrika Görefält, pressansvarig på Johanson Design AB, till Plastforum.

Stolen kommer initialt att finnas i tre baskulörer: vitt, svart samt skiffergrönt.

-Fågeln pelikan med sin smäckra och välvda hals replikeras i stolens linjespel och dess kurvatur med avslappnade, mjuka former som omfamnar svank och rygg på ett ergonomiskt korrekt sätt, säger designern Johan Lindstén.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109