23948sdkhjf

Ny återvinnare mot byggsektorn tar form

Re-Plastic är ett nytt danskt företag som vill förvandla industriellt plastavfall och plastfraktioner från byggbranschen till nya produkter. 

Företaget är en organisatorisk del av Lendager Groups dotterbolag Lendager Up, som redan idag levererar byggmaterial i återvunna, återanvända och uppgraderade material. 

Re-Plastic blir en separat affärsverksamhet inom Lendager koncernen, och kommer att köra sitt eget race, säger Christian Steen Wittrup, som ansvarar för att starta verksamheten. 

-Vi arbetar inom bygg- och anläggningsbranschen med allt från byggnadsmaterial till inredning, där produktionsmaterialen är icke-jungfruliga. Specifikt fokuserar vi för närvarande på stolar, bänkskivor, parkbänkar för utomhusmiljöer, lampor, akustiklösningar med mera, säger Christian Steen Wittrup. 

Företaget som nu ska stå på egna ben, har ambitionen att bygga vidare på en industri som redan påbörjat en resa till en grön övergång. 

-I grund och botten vill vi visa branschen nya sätt och möjligheter att använda återvunnen plast, säger Wittrup. 

Vid sidan av att kunna förse sina kunder slutprodukter tillverkade av återvunna material, kommer Re-Plastic att bli leverantör av återvunnet plastgranulat, om kunden så önskar. 

-Att vi kan leverera råvara till entreprenörer som själva har en maskinpark för att tillverka sina slutprodukter, gör att vi kan sikta lite bredare, säger Christian Steen Wittrup. 

Källa: plastforum.dk

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14