23948sdkhjf

Batteriskandalen: ÅI kommenterar dom

I förra veckan dömdes fyra män till fängelse för grovt miljöbrott i det rättsliga efterspelet av den så kallade Batteriskandalen. Idag kommenterar Återvinningsindustrierna domen.

– Vi välkomnar ett kännbart straff. Det är mycket viktigt för oss att de företag som inte följer avfallslagstiftningen får tydliga och kraftfulla påföljder. Återvinningsindustriernas medlemmar måste skriva under både en uppförandekod och värdegrund för att antas som medlemmar. Detta är i sin tur är en garanti för deras kunder om att de följer avfallslagstiftningen, säger Viveke Ihd, vd Återvinningsindustrierna, i ett uttalande på organisationens hemsida.

Enligt tingsrätten har alla fyras delaktighet varit nödvändig för att miljöbrott ska ha kunnat ske och att alla varit medvetna om att de hanterat farligt avfall utan att inneha tillstånd till detta.

— Alla som köper avfalls- och återvinningstjänster måste vara noggranna och kontrollera att de inte anlitar oseriösa aktörer. Först då kan vi få bort den här typen av aktörer från marknaden, konstaterar Viveke Ihd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079