23948sdkhjf

De är med i hållbarhetssatsning i Göteborg

Huskvarnabaserade Mared ska som underleverantör till Valmet bygga en komplett anläggning för framställning av biobränsle i form av träpulver till Göteborg Energis fjärrvärmeverk Rya.

Den nya anläggningen har en bränslekapacitet motsvarande 140MW. När anläggningen är i drift minskar utsläppen av fossil koldioxid med 25 000 ton per år.

- Göteborg Energis mål är fossilfri fjärrvärme 2025. Flera steg mot det målet har redan tagits, nu uppgraderas Rya fjärrvärmeanläggning. Värmeverket får modern teknik som kommer tjäna göteborgarna i många år, säger Anna Svernlöv, produktionschef på Göteborg Energi, i ett pressmeddelande.

- Detta är en viktig leverans där Mared fortsätter på den inslagna vägen med att leverera klimatsmart teknik och anläggningar för en mer hållbar framtid. Även om leveransen till Göteborg Energi blir den mest omfattande i vår historia, så är den baserad på beprövad teknik och erfarenhet från flertalet tidigare leveranser. Tekniken för framställning av träpulver blir det bästa på marknaden idag. Detta är ett unikt projekt och vi ser fram emot att genomföra det tillsammans med Valmet, säger Thomas Magnusson, operativ VD på Ingenjörsfirman J Mared AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094