23948sdkhjf

Hon blir ny public affairs-ansvarig på Avfall Sverige

I dag startar Katarina Sundberg sin tjänst som public affairs-ansvarig på Avfall Sverige.

Katarina Sundberg tar över ansvaret för samhällskontakter, vilket innebär mycket kontakter och utbyten med regering, riksdag och myndigheter för att skapa bästa möjliga villkor för den svenska avfallshanteringen. Hennes tidigare yrkeserfarenheter kommer väl till pass, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Katarina har en gedigen bakgrund bland annat inom regeringskansliet, nu senast på Miljödepartementet och som kanslichef för Agenda 2030-delegationens sekretariat. Tidigare har hon också jobbat på Finansdepartementet med kommuner och regioner och har därigenom lärt känna deras utmaningar. 

– Med min samlade erfarenhet och kunskap vill jag nu byta roll och vara med och driva miljöfrågor med koppling till avfall. Avfall Sverige känns särskilt lockande eftersom resurshushållning och avfallshantering är så viktiga delar i hållbarhetsarbetet och i omställningen till en cirkulär ekonomi, säger Katarina Sundberg. 

– Vi välkomnar Katarina och ser fram emot att hon med sin breda och spännande bakgrund ska komma in i rollen och lyfta kommunernas intressen i dialog med våra samhällskontakter och centrala myndigheter, säger Tony Clark, vd Avfall Sverige. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093