23948sdkhjf

Hon blir ny public affairs-ansvarig på Avfall Sverige

I dag startar Katarina Sundberg sin tjänst som public affairs-ansvarig på Avfall Sverige.

Katarina Sundberg tar över ansvaret för samhällskontakter, vilket innebär mycket kontakter och utbyten med regering, riksdag och myndigheter för att skapa bästa möjliga villkor för den svenska avfallshanteringen. Hennes tidigare yrkeserfarenheter kommer väl till pass, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Katarina har en gedigen bakgrund bland annat inom regeringskansliet, nu senast på Miljödepartementet och som kanslichef för Agenda 2030-delegationens sekretariat. Tidigare har hon också jobbat på Finansdepartementet med kommuner och regioner och har därigenom lärt känna deras utmaningar. 

– Med min samlade erfarenhet och kunskap vill jag nu byta roll och vara med och driva miljöfrågor med koppling till avfall. Avfall Sverige känns särskilt lockande eftersom resurshushållning och avfallshantering är så viktiga delar i hållbarhetsarbetet och i omställningen till en cirkulär ekonomi, säger Katarina Sundberg. 

– Vi välkomnar Katarina och ser fram emot att hon med sin breda och spännande bakgrund ska komma in i rollen och lyfta kommunernas intressen i dialog med våra samhällskontakter och centrala myndigheter, säger Tony Clark, vd Avfall Sverige. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.288