23948sdkhjf

ÅI om nya återvinningsskandalen

Med anledning av uppmärksamheten kring bolaget Think Pink tidigare i veckan har Recycling varit i kontakt med branschorganisationen Återvinningsindustrierna.

Efter ett tillslag mot bolagets ägare, den kända entreprenören Bella Nilsson och hennes make, anhölls de båda och en tredje person misstänkta för grovt miljöbrott.

På Återvinningsindustrierna talar vi med vd Viveke Ihd.

- Det är viktigt att påpeka att ingen är dömd ännu i det aktuella fallet. Vi uttalar oss därför endast generellt i nuläget, säger hon.

- Vi vill påvisa vikten av att det inte kommer in aktörer på marknaden som inte uppfyller alla de krav och regler som finns. Med aktörer som inte lever upp till alla avfallsregler, blir det inte bara risker för miljön, utan det uppstår också en osund konkurrens.

- Det ÅI nu vill signalera och påminna om är de krav vi själva har på våra medlemmar och dessa är att man bland annat ska uppfylla såväl en uppförandekod och en värdegrund som att man måste följa gällande lagstiftning. Det är också mycket viktigt att de verksamhetsutövare som anvisar och upphandlar återvinningstjänster är väldigt noggranna när de gör detta och verkligen kollar upp aktörerna innan man fattar sina beslut, avslutar Viveke Ihd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156