23948sdkhjf

Ny styrelseordförande för EasyMining

Ragn-Sells innovationsbolag EasyMining fortsätter att expandera och väljer nu Jan Åke Jonsson till ny styrelseordförande.

Bolaget fördjupade nyligen sitt samarbete med det tyska energiföretaget Gelsenwasser och planerar nu för ytterligare etableringar på fler nya marknader.

— EasyMining är inne i en expansiv fas med etablering på flera olika marknader, däribland Tyskland. Vi är därför säkra på att Jan Åkes kunskap och långa, breda erfarenhet internationellt kommer att vara en stor tillgång i arbetet framåt för EasyMining, säger Lars Lindén, vd för Ragn-Sellskoncernen och avgående styrelseordförande för EasyMining. Bolaget har under de senaste åren vuxit som bolag och har idag ett flertal världspatent för återvinning av viktiga näringsämnen, som fosfor, kalium och kväve. 

Jan Åke Jonsson har tidigare arbetat som vd för bland andra Saab Automobile.

— Jag har länge önskat att mitt nästa uppdrag ska beröra miljö- och klimatfrågor. Så när den här chansen kom såg jag min möjlighet att på riktigt få engagera mig i frågorna och dra nytta av den kunskap jag samlat på mig genom åren. EasyMining är i ett tidigt stadium som bolag och jag hoppas att jag med min erfarenhet kan hjälpa till i expansionen, säger Jan Åke Jonsson. I rollen som styrelseordförande kommer han  även att agera rådgivare vid utvecklingen av bolaget framåt.

— Det känns tryggt att ha ett så starkt varumärke och en stabil ägare som Ragn-Sells i ryggen som kan marknaden och tekniken, säger Jan Åke Jonsson, som  tillträder som styrelseordförande den 1 oktober 2020.

Källa: Ragn-Sells

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094